Seriál Vyprávěj online ke shlédnutí

Vyprávěj je seriál ze života. Je to retro seriál, který se vrací do časů 60. let a událostí v tehdejším Československu a postupně se prokousává skrz dějiny až do sametové revoluce. Někdo to možná nezažil a rád se pobaví, další rád trochu zavzpomíná.

Online ke shlédnutí

Ačkoliv je vyprávěj historický seriál, tak se nejedná rozhodně o žádný dokument. Kdo nezná blíže dějinné pozadí, tak by za ním mohl vidět i obyčejný rodinný seriál, líčící osudy jedné rodiny. Což je samozřejmě pravda, proto je seriál i tak těžké zařadit. Najdeme zde prvky komedie, dramatu ale právě i historického dokumentu. Historické zvraty ale tvoří spíš jenom kulisy pro příběhy jednotlivých aktérů.

Vše začíná rokem 1964 a my se seznámíme s osudy sympatické rodiny Dvořákových. A to hned se třemi generacemi tohoto rodu. Vyprávěj je samozřejmě i hodně o vztazích uvnitř této rodiny, které také nejsou vždy úplně ideální.

Společně s Dvořákovými si pak tedy projdeme různými obdobími naší historie. Například Srpnem 68, následnou normalizací, stavbou metra v Praze, Spartakiádou, olympiádou v Moskvě. Ale zavzpomínáme i na další typické reálie té doby. Například typické fronty na televize nebo na ovoce nebo na složitosti při žádání o výjezdní doložky. Zkrátka se jedná o hodně zajímavý a kvalitní seriál, u kterého se člověk nejenom pobaví, ale i si vzpomene na některé důležité věci.