Zdivočelá země 1.díl 4. řady online ke shlédnutí

Přímo zde si můžete pustit online nejnovější díl nové čtvrté série oblíbeného seriálu Zdivočelá země. Seriál je ke shlédnutí naprosto zdarma. Na tuto poslední sérii oblíbeného seriálu, který nás provází moderními Československými dějinami jsme si počkali rovných pět let. Ale vězte že to stálo za to.

Opět se tedy setkáme s našimi hrdiny v čele s bývalým západním pilotem Antoníme Maděrou. Oblíbený historicko-výpravný seriál z pera spisovatele Jiřího Stránského se tak uzavírá a podíváme se v něm do období od začátku normalizace do Sametové revoluce. Závěrečná čtvrtá série tak začíná hodně netradičně: ocitáme se na Pražském Hradě v roce 1990.

Maděrovi přátelé a piloti z RAF, nyní už ve svých anglických uniformách, přišli za novým panem prezidentem Václavem Havlem (kterého si zahrál sám skutečný Václav Havel) s prosbou, že by byli rádi pokud by se pan prezident zúčastnil oslovy sedmdesátých pátých narozenin Antonína Maděry. Což skutečně pan prezident přislíbí.

Setkání na Hradě je ale pouhým pomyslým úvodem do seriálu. Vzápětí se děj opět vrací do období tuhé normalizace zimy roku 1976. Předsedu JZD Štěpán Jerryho si předvolal Hejl, stále ještě ředitel Okresní zemědělské zprávy. Úhlavní nepřítel štěpánských Jerrymu s potěšením sdělu je, že jejich statek zabírá Ministerstvo vnitra a zřídí v něm školící středisko.

Znamená to, že se všichni musí vystěhovat a že nejen majetek družstva, ale i jednotlivé rodiny jako zaměstnanci přejdou do okolních JZD. František Brabenec právě slaví svoje sedmdesáté narozeniny v hostinci u Bílého koně a Jerry zprávou všechny gratulanty ohromí.

Kromě nových postav se můžeme těšit na návrat i těch starých a to třeba i těch které ani v minulé sérii nebyly. Důležitou roli samozřejmě přejímají i děti všech zůčastněných, hlavně tedy Maděry, se kterými se jejich špatný kádrový posudek dál vleče.

Zdivočelá země patří mezi jeden z mála inteligentních a přitom zajímavých a napínavých seriálů. Takže určitě dlouho neváhejte a pojďte se na ní podívat.